Στα 3.500 ανέρχονται τα δέματα με τρόφιμα που προσφέρονται αυτές τις μέρες από τα Σπίτια Γαλήνης και την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος σε άπορους μοναχικούς συμπολίτες, αλλά και οικογένειες με έντονο οικονομικό πρόβλημα.
Κοτόπουλο και άλλα κρέατα, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, ζάχαρη, τομάτα, φρούτα, γλυκά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προσφέρονται σε άπορους για να περάσουν αυτές τις μέρες και να έχουν ένα γιορτινό τραπέζι με όλα τα καλούδια τα Χριστούγεννα.
Από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση των δεμάτων σε δικαιούχους που ανέρχονται τα 1.500 άτομα. Πρόκειται για δικαιούχους οι οποίοι δεν λαμβάνουν βοήθεια με τρόφιμα από τα Σπίτια Γαλήνης. Ωστόσο μπορούν να βοηθιούνται με τρόφιμα από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η διάθεση των τροφίμων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Από τα Σπίτια Γαλήνης προσφέρονται τα δέματα με τρόφιμα μακράς διάρκειας στους άπορους από την περασμένη Παρασκευή.
Όπως τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης «μέχρι και σήμερα Δευτέρα θα έχουν δοθεί σε όλους τους άπορους τα δέματα με τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν μετά από προσφορές των πιστών. Υπολογίζεται πως συνολικά θα βοηθηθούν γύρω στα 2.000 άτομα».
Επομένως, μέσα από τις δομές θα προσφερθούν τρόφιμα σε 3.500 άπορους, ενώ, αν προστεθούν και αυτοί που θα βοηθηθούν από τον «Εσταυρωμένο», ο αριθμός τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Σημειώνεται πως για τις δεκαπέντε μέρες των Χριστουγέννων τα Σπίτια Γαλήνης θα είναι κλειστά για να ξεκουραστούν και οι εθελόντριες. Όπως αναφέρουν υπεύθυνοι των Σπιτιών Γαλήνης, εκτός από τους μοναχικούς άπορους, βοηθιούνται καθημερινά και πολλές οικογένειες, οι οποίες μπορεί να έχουν ένα μικρό εισόδημα για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις, αλλά ξέρουν ότι μέσα από αυτές τις φιλανθρωπικές αυτές δομές θα έχουν εξασφαλισμένο το καθημερινό φαγητό, ώστε να γλιτώσουν κάποια έξοδα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο Έρανος της Αγάπης, με τα μηνύματα που λαμβάνει η μητρόπολη από τις ενορίες να είναι θετικά και φέτος.
Ανοικτό θα παραμένει καθημερινά το «Δος Ημίν Σήμερον» στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, για να εξυπηρετεί τους άπορους μέσα από τη διάθεση δωρεάν μερίδων φαγητού.
Σημειώνεται πως εκτός από τα δέματα με τα τρόφιμα, δίνεται από τις ενορίες και υλική βοήθεια, όπως είναι η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, ακόμη και ενοικίων, σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

e-thessalia.gr