Ένα σημαντικό πλήγμα στο λαθρεμπόριο καπνού και καπνικών προϊόντων επέφερε το ΣΔΟΕ, με κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής να εντοπίζει παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού στην Τανάγρα.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε μεγάλος αποθηκευτικός χώρος εντός του οποίου υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων και κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση.
Επίσης κατασχέθηκαν μία  ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις  ιμαντοδιάδρομους, καθώς και άλλα βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λπ.).
Δείγματα του κατασχεμένου καπνού στάλθηκαν στην Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε ΕΦΚ, προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
Η έρευνα από το ΣΔΟΕ συνεχίζεται  προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα.
Να σημειωθεί  ότι πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται από το ΣΔΟΕ στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών, ενώ η συνολική ποσότητα του καπνού που έχει κατασχεθεί, προσεγγίζει τους τριάντα τόνους.

naftemporiki.gr