Ένα ακόμα μεγάλο έργο ξεκινά να υλοποιείται στο Δήμο Μετεώρων.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Μετεώρων σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Τρικάλων και με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματέα του ΕΠΑΝΕΚ.

Μετά την έκδοση της πρόσκλησης, ο Δήμος προέβη άμεσα στην ενημέρωση του εμπορικού συλλόγου για τις δυνατότητες και τα οφέλη του προγράμματος και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων συναποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στην εν λόγω πρόσκληση.

Ο Δήμος ανέθεσε τη σύνταξη της προμελέτης και την ωρίμανση του φακέλου της πρότασης στη συμβουλευτική εταιρεία LEVER. Ακολούθησαν μια σειρά διαβουλεύσεων και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, υποβλήθηκε από το Δήμο επιτυχώς η πρόταση.

Το ποσό της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε ανέρχεται σε 1.844.872,07 € και είναι το μεγαλύτερο που θα μπορούσε να διατεθεί.

Η υλοποίηση της πράξης αφορά τα τμήματα οδών στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Καλαμπάκας και συγκεκριμένα από τις οδούς Τρικάλων, Κονδύλη, Οικονόμου – Θεμιστοκλέους, πλατεία Ρήγα Φεραίου, Βλαχάβας, 28ης Οκτωβρίου, κυκλικός κόμβος, Ιωαννίνων, Ρόδου και Σοφοκλέους.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

-        ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων, οριοθέτηση χώρων στάθμευσης, εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, βελτίωση κινητικότητας και προσβασιμότητας ΑμεΑ,

-        δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης,

-        δημιουργία ενιαίας πρόσοψης καταστημάτων κ.α.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και κατ’ επέκταση της ίδιας της πόλης, στην ανάδειξη ταυτότητας της εμπορικής περιοχής- συμβατής με τους βράχους Μετεώρων-, στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της τοπικής αγοράς, στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας και θα υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 36 μηνών.