Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία εκανε γνωστό πως στην κρατική τηλεόραση θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τρίτη 18/6 προκειμένου οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν σε πανσωματειακή συγκέντρωση-συνέλευση.
Επιπλέον 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19/6, δυόμιση εβδομάδες δηλαδή πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υποστηρίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
«Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε έκτακτο Δ.Σ. στις 13/06/2019, με την παρουσία όλων των Προέδρων των σωματείων μελών της αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ, στάση εργασίας την Τρίτη 18/06/2019 από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κρίσιμη πανσωματειακή συγκέντρωση – συνέλευση ενημέρωσης σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού κλπ και την πραγματοποίηση από την επόμενη ημέρα (19/06/2019) 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας που είναι :
Η ολοκλήρωση εδώ και τώρα της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού, μέσω της οποίας κλείνει από τη μια το κενό που άφησε στον εργασιακό μας βίο και τα δικαιώματα (ασφαλιστικά κ.α) η διετία 2013-2015, εμποδίζοντας έτσι εκείνους που τυχόν στο μέλλον θα θελήσουν να τα αμφισβητήσουν (με ότι κι αν σημαίνει αυτό), ενώ από την άλλη άρει τις αδικίες που δημιουργήθηκαν σε αυτό το διάστημα.

ethnos.gr