Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 36χρονος συλληφθείς για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο περιστύλιο της Βουλής.
Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου και η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.
Στο μεταξύ, νέο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, μία ημέρα μετά την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 70 ετών, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ώστε να φτάσει στο περιστύλιο, όμως τον σταμάτησαν άμεσα άνδρες της Αστυνομίας.
Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί εργασίες για τον καθαρισμό της πρόσοψης του κτιρίου του κοινοβουλίου έπειτα από την επίθεση του Ρουβίκωνα.
Με ειδικά πιεστικά μηχανήματα υπάλληλοι του υπουργείου καθαρίζουν τον εξωτερικό τοίχο του Κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί η καταδρομική επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας λίγα μόνο 24ωρα πριν της εκλογές της Κυριακής.

(in.gr)