Από 28 Δεκεμβρίου 2018 έως 10 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, η διμερής ΤΑΜΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 2019», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» και αμερικανών πεζοναυτών της 22 Marine Expeditionary Unit (MEU).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «Γλαφυρών», όπου συγκροτήθηκαν δύο ασκούμενοι λόχοι και διεξήχθησαν βολές με όλα τα οπλικά συστήματα των δύο τμημάτων, καθώς επίσης και ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με τη συμμετοχή μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ- ΛΑΧΑΝΑ» και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη διάρκεια της άσκησης στον Παγασητικό κόλπο έγινε η πρώτη παρουσίαση επί Ελληνικού εδάφους, του αμφίβιου τεθωρακισμένου AAV7A1 που χρησιμοποιείται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο όχημα ενδιαφέρεται να αγοράσει η χώρα μας, ώστε η 32 ΤΑΞ ΠΖΝ να αποκτήσει ικανότητα εκτέλεσης αμφίβιων αποβατικών ενεργειών με άφεση δυνάμεων σε μεγάλη απόσταση από την ακτή απόβασης.