Οι δυσμενείς προβλέψεις για τον καιρό στον Δήμο Τρικκαίων το επόμενο διήμερο, ενίσχυσαν τις υπάρχουσες προετοιμασίες των αρμόδιων υπηρεσιών του. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι συναρμόδιες υπηρεσίες συναντήθηκαν – για άλλη μια φορά – το πρωί της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου 2018 στον αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων. Εκεί, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ενημερώθηκε για όλο το πλάνο και τον σχεδιασμό που έχει καταστρωθεί, δίνοντας πρόσθετες οδηγίες. Οι αντιδήμαρχοι κ. Ντιντής, Λασπάς, Μπούρας, Παζαΐτης, ο γενικός γραμματέας κ. Παπασίκας, καθώς και υπηρεσιακό προσωπικό, ρύθμισαν όλο το σχέδιο για την επικείμενη κακοκαιρία με προβλεπόμενη χιονόπτωση και παγετό.
Τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου είναι ήδη έτοιμα, όπως από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε σε μία ακόμη επιτόπια επίσκεψη του Δήμαρχου Τρικκαίων. Μάλιστα τα νέα πολυοχήματα που αγόρασε ο Δήμος με δικά του χρήματα, ενισχύουν την πιθανή «μάχη» εντός της πόλης.
Ταυτοχρόνως, έγινε και η προμήθεια τόνων αλατιού, ώστε να ριχθεί, όπου απαιτηθεί.
Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε, να γίνεται το συντομότερο δυνατό η παρέμβαση με αλάτι ή εκχιονιστικά, στο μήκους 700 χλμ. οδικό δίκτυο της πόλης των Τρικάλων.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων θα βρίσκεται έτοιμο, στους δρόμους της πόλης και όπου απαιτηθεί, για να παρεμβαίνουν στα σημεία που θα παραστεί ανάγκη.
Σημαντικό ζήτημα, βεβαίως, εκτός από τις δράσεις του Δήμου,  η συνεργασία των πολιτών. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να μειωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αν αυτή δεν είναι απαραίτητη. Στο ίδιο επίπεδο, τονίστηκε η ανάγκη να μη σταθμεύουν τα οχήματα στις γωνίες των δρόμων και σε στενούς δρόμους, προκειμένου να μπορούν να κινούνται άνετα τα εκχιονιστικά του Δήμου Τρικκαίων.
Επίσης, προτείνεται η συνεργασία όλων, και με την ελαχιστοποίηση της κίνησης των πεζών και δη των ηλικιωμένων, καθώς ο επερχόμενος παγετός δημιουργεί μέγιστα προβλήματα.
Τονίζεται, ακόμη, ότι ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στους διευθυντές όλων των σχολείων για τη λήψη μέτρων για την  αποφυγή ζημιών του συστήματος θέρμανσης. Οι δε υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας με τον Ξενώνα Αστέγων, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Ο Δήμος Τρικκαίων σε κάθε περίπτωση θέτει στη διάθεση των πολιτών, τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431020000 (κεντρική υπηρεσία διαχείρισης αιτημάτων), 2431076611 και 2431076612 (αμαξοστάσιο).