Χιλιάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες πλημμύρισαν το κέντρο του Βόλου σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις για την φωταγώγηση της πόλης, με προσκεκλημένους την Ελένη Φουρέϊρα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου που απέδωσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συνολικά 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, συνόδευσαν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Σε κομμάτια που απέδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα συνέπραξαν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, ενώ συμμετείχε μαθήτρια της «Σχολή Χορού Μίτση Λαούδη».
Η Ελένη Φουρέϊρα έφθασε δια θαλάσσης στο χώρο της εκδήλωσης, στην παραλία του Βόλου, όπου την υποδέχθηκε ο Αχ. Μπέος που εξήρε το καλλιτεχνικό της ταλέντο.
Στη συνέχεια τραγούδησε στη σκηνή με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου.
Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Αργυρός.
Η φωταγώγηση συνοδεύτηκε από εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και Χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς την «Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό, το Χωριό του Αη Βασίλη, μέσα σε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

e-thessalia.gr