Το πόρισμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος τον οποίο όρισε η οικογένεια του άτυχου 33χρονου.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, καθοριστικά για το θάνατο του Ζακ ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι την ώρα που βρισκόταν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος,
«Γνωρίζουμε το μηχανισμό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ήταν οι πολλαπλές σοβαρές κακώσεις στην κεφαλή του. Δεν διαπιστώθηκε προϋπάρχουσα καρδιακή παθολογία. Δεν διαπιστώθηκε χρήση ουσιών. Πρώτα συνέβη η ισχαιμία και μετά το πνευματικό οίδημα» είπε χαρακτηριστικά στον ρ/σ News 24/7 ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος.
Σημειώνεται πως ο κ. Τσαντίρης είχε τονίσει και πριν από μερικές ημέρες ότι δεν εντοπίστηκε καμία τοξική ουσία στον Ζακ Κωστόπουλο, ενώ ανέφερε πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.
«Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει» είχε πει ο ιατροδικαστής.
Όπως επισημαίνεται και στο πόρισμα, ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, ενώ υπήρξαν και χτυπήματα τα οποία αποδείχθηκαν καίρια για να καταλήξει.
Στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν. Όλα τα τραύματα λειτούργησαν αθροιστικά στο να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, ενώ τα γυαλιά δημιούργησαν τραύματα σχήματος Γ .

(in.gr)