Καθαροί και ανοικτοί οι δρόμοι στο Πήλιο, μετά τη χθεσινή χιονόπτωση, ενώ σήμερα ψιλοβρέχει σε αρκετά σημεία του βουνού, αλλά και στα πεδινά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κίνηση των οχημάτων, αλλά και με τις γενικότερες συνθήκες. Χιονόπτωση υπήρχε στη διάρκεια της νύκτας, αλλά όχι σε σημείο που να προκύπτει πρόβλημα ή να υπάρχει προς το παρόν ενδεχόμενο να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, δήλωσε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος της “Κενταύρων όρος” Γρ. Ιγγλέσης.

Στο μεταξύ, με 80 μηχανήματα επιχειρεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη «μάχη» με τον χιονιά. Οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από χθες, φέρνει χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από τα 300μ υψόμετρο και πάνω.

Στα Χάνια, από χθες το πρωί χιόνιζε και σταματούσε ανά διαστήματα, επικρατούσε πολύ κρύο, ενώ η θερμοκρασία ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Δε δημιουργήθηκαν ωστόσο προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, «ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, συντονίζοντας την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου και μετά θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα. Για το λόγο αυτό το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται στα κρίσιμα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Το δίκτυο παραμένει ανοικτό σε όλη την περιφέρεια επισημαίνεται όμως ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντοτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει βαρύτητα στην διατήρηση της πρόσβασης στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, στις κτηνοτροφικές μονάδες και τις επιχειρήσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ο καιρός

Σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, για σήμερα στο νομό μας, αναμένονται αραιές συννεφιές αυξημένες τοπικά και πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…11 οC. Το Σάββατο, αναμένονται τοπικές συννεφιές και πιθανό στα νότια του νομού να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…11 οC. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…12 οC.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…13 οC.

Οι ενδείξεις για την ερχόμενη Τρίτη, σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη στους 06…09 οC

Την Τετάρτη, αναμένονται αρχικά συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο ισχυροί με τάση εξασθένησης, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη και η ανώτερη στους 07…09 οC

Magnesianews.gr