Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη η χθεσινή για τον Ολυμπιακό. Οι ”ερυθρόλευκοι” μετά το 4-2 του Villa Park, νίκησαν και απόψε την Άστον Βίλα με 2-0 στο Φάληρο και προκρίθηκαν στον τελικό του Conference League, εκεί όπου στις 29 Μαϊου στην Opap Arena θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα, διεκδικώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

Οι Πειραιώτες είχαν σε μεγάλο βράδυ τον Ελ Καμπί που σκόραρε δύο φορές ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τζολάκης με δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος και ασίστ στο 2-0!

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη εκκίνηση στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πίεσε ψηλά στην αρχή του αγώνα και σε μία γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10′ και να πάρει ακόμη πιο μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό. Ο Ποντένσε από αριστερά, πάσαρε στον Κίνι, εκείνος έκανε το τέλειο γύρισμα και ο Ελ Καμπί αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Aπό κει κι έπειτα, οι γηπεδούχοι άφησαν την μπάλα στους Άγγλους, οι οποίοι τα βρήκαν σκούρα και στις δύο μεγάλες στιγμές που έφτιαξαν έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Τζολάκη. Ο Έλληνας κίπερ στο 30′ βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ντιαμπί ενώ στο 45’+4′ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπέιλι από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Μαρτίνες στο 37′ απομάκρυνε το σουτ του Φορτούνη, σε ένα πρώτο μέρος, στο οποίο οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλοί πίσω από την μπάλα και κυνικότατοι στα τελευταία μέτρα του γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την Άστον Βίλα, η οποία δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις να αντιδράσει. Επί της ουσίας οι Άγγλοι δεν απείλησαν καθόλου και όσο περνούσε η ώρα ο εξαιρετικός ανασταλτικά Ολυμπιακός έφτανε όλο και πιο κοντά στο μεγάλο του όνειρο.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα δέκα λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Από βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Καμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ”κλειδώνοντας” την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

naftemporiki.gr