Ανήμερα της γιορτής του ποδοσφαίρου (τελικός του Champions League), το άθλημα ζει μία από τις πιο τραγικές στιγμές στην Ιστορία του.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, προκαλώντας απέραντη θλίψη όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο άλλοτε άσος της Σεβίλης, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άρσεναλ σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 35 ετών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή συνέβη στην γενέτειρα του παίκτη, την ισπανική πόλη Ουτρέτα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερες γνωστές λεπτομέρειες.

Ο Ρέγιες αγωνιζόταν στην ισπανική Εξτρεμαδούρα, ομάδας δεύτερης κατηγορίας, μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του Ντιέγκο Κάπελ. Επίσης είχε αγωνιστεί και στις Μπενφίκα, Εσπανιόλ, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί στο παρελθόν και για τον Ολυμπιακό.

 Σεβίλη: «Ο αγαπημένος μας σταρ σκοτώθηκε»

Την είδηση του θανάτου του Ρέγες επιβεβαίωσε η πρώην ομάδα του, η Σεβίλη, όπου ο εκλιπών έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο. Το tweet των Ανδαλουσιάνων αναφέρει: «Δεν θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε χειρότερα νέα. Ο αγαπημένος μας σταρ, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο Ρέγιες ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεβίλης, όπου σιγά-σιγά έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα, της οποίας, μάλιστα, έγινε και αρχηγός!

Στην ομάδα που τον ανέδειξε αγωνίστηκε οκτώ χρόνια. Πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση τριών Europa League, ενώ αργότερα ένα πρωτάθλημα με την Άρσεναλ, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Community Shield, με τη Ρεάλ Μαδρίτης ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, με την Ατλέτικο δύο Europa League και ένα Super Cup και με την Μπενφίκα ένα Κύπελλο Πορτογαλίας.

Παράλληλα,  στη σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του χρίστηκε 21 φορές διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, με την οποία πέτυχε 4 γκολ.