Δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα ο χιονιάς στη Μαγνησία με το Πήλιο να έχει ντυθεί στα λευκά μέχρι και τη Μακρινίτσα αλλά και την Όθρυ μέχρι Ανάβρα και Κεραμίδι.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε Μηλιές, Γατζέα, Άγιο Γεώργιο Νηλείας, Νεοχώρι, Πορταριά . Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που βρίσκονταν σε επιφυλακή, έριξαν αλάτι στους δρόμους και δεν διακόπηκε η κυκλοφορία σε καμία περιοχή.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Βόλου δεν επαληθεύθηκε, ωστόσο το θερμόμετρο έδειξε νωρίς το πρωί μόλις 4 βαθμούς Κελσίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

Στα Χάνια Πηλίου η θερμοκρασία το πρωί ήταν -5 βαθμούς ενώ συνεχίστηκε και τις πρωΪνές ώρες η ασθενής χιονόπτωση.

Κλειστό το Χιονοδρομικό

Σημειώνεται ότι οι νέες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από χθες στο Πήλιο, έχουν συσσωρεύσει όγκους χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη και θα λειτουργήσει και πάλι την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου με άφθονο φρέσκο χιόνι να καλύπτει τις πίστες του.

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Νοτίου Πηλίου

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτουργούν σήμερα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου οι σχολικές μονάδες:
• Λύκειο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Αργαλαστής
• Γυμνάσιο Αργαλαστής
• Γυμνάσιο Μηλεών
• Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μηλεών
• Δημοτικό και Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

ertnews.gr