Παρότι η προτεραιότητα είναι η βουλευτικές εκλογές (σ.σ. άλλωστε προηγούνται και χρονικά) στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε συζητήσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη καταλήξει, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2023.

Προτεραιότητα της Επιτροπής υπό τον Χρήστο Σπίρτζη, που έχει συσταθεί στην Κουμουνδούρου (σ.σ. συμμετέχουν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Ράνια Σβίγκου, Κατερίνα Κνήτου και Κατερίνα Νοτοπούλου), είναι, βεβαίως, οι περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι αλλά και οι συνεργασία με το αιρετούς που έχουν προέλευση το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Στόχος είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2019 που είχε κυριολεκτικά «πατώσει» τόσο σε επίπεδο περιφερειών (μόλις μία) όσο και σε επίπεδο δήμων (μόλις 37 στους 332).

Για το λόγο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα αλλά και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Αναφορικά με τους δήμους, εκτός Αττικής, θα στηριχθούν εκ νέου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και σε επίπεδο Θεσσαλίας οι δήμαρχοι Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος, Παλαμά: Γιώργος Σακελλαρίου, Αγιάς: Αντώνης Γκουντάρας και εφόσον είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο διάδοχός του.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr