Υποχώρησε σημαντικά ο κορονοϊός, πρωταγωνιστής η γρίπη

Για κοκτέιλ γρίπης, ιώσεων και κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα έκαναν λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Μιλώντας στο Open εκτίμησαν πως το επόμενο διάστημα θα διπλασιαστούν τα κρούσματα.

O διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ανέφερε πως «πρωταγωνιστής ήταν η γρίπη και ο κορονοϊός υποχώρησε πολύ και αυτό που υποχώρησε σημαντικά ήταν ο RSV. Έχουμε πολλούς ανθρώπους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που κάνουν 2-3 μέρες πυρετό και κάποιες φορές και ισχυρό. Δεν κάνουν πνευμονία συνήθως. Οι υγιείς περνάνε ήπια στο σπίτι, αυτοί που έχουν προβλήματα πρέπει να ενημερώσουν τον γιατρό τους, να τροποποιηθεί η αγωγή τους και η παρακολούθηση να είναι πιο έντονη».

«Αυτές οι λοιμώξεις προσβάλλουν περισσότερο τα παιδιά για αυτό έχουν φορτωθεί τα παιδιατρικά νοσοκομείο».

Παράλληλα, κάνει λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Έχουμε γυρίσει στις εποχές του 2017 – 15 και 16 όπου υπήρχε η γρίπη. Δεν γυμνάσαμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τα προηγούμενα χρόνια σε αυτούς τους ιούς και μπήκαμε λίγο βίαια στην πραγματική ζωή. Έτσι έπρεπε να γίνει».

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.