Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα όπου απευθύνθηκε σε πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε μηνύματα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το μέτωπο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο η ΝΔ που έχει καταργήσει το 8ωρο, έχει κάνει τους εργαζόμενους να ζουν σε καθεστώς ζούγκλας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε με μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ: «Με τον κ. Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Ο Ανδρέας δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Ένα είναι το μέτωπό μας, ο κύριος Μητσοτάκης και η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Να έχουμε στις 22 του Μάη προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η ιδιαίτερα μαζική παρουσία του κόσμου κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του λέγοντας ότι «κάνουν λάθος όσοι έχουν προεξοφλήσει ότι την επόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ και τα συμφέροντα. Γιατί την επόμενη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία σας και η σημερινή συγκέντρωση είναι η πραγματική δημοσκόπηση, η αληθινή δημοσκόπηση».

«Επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας είναι την επόμενη Κυριακή να έρθει μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο και στη ζωή μας», υπογράμμισε επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανέφερε ότι αυτές τις μέρες που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, η επιθυμία όσων συναντά «ανεξάρτητα αν βρέθηκαν στις κάλπες για εμάς στο παρελθόν, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, είναι να έρθει μια μεγάλη αλλαγή».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι παρόλο που υπάρχει κόσμος που λέει ότι «το κλίμα δεν θυμίζει το κλίμα άλλων εποχών», «ο κόσμος είναι ήδη αποφασισμένος να κάνει την οργή και τον θυμό του πολιτική πράξη με την ψήφο του», γιατί, όπως είπε «τέσσερα χρόνια τώρα η αδικία έγινε καθεστώς στον τόπο μας», και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αυτό που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας της είναι να κάνει «τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τη μεσαία τάξη φτωχούς.

avgi.gr