Την προθεσμία που έχουν όσοι θέλουν να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν με επιστολή ψήφο στις ευρωεκλογές, υπενθύμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο TikTok, καλώντας τους Έλληνες πολίτες, που επιθυμούν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, να εγγραφούν.

Όπως αναφέρει η επιστολική ψήφος δεν αφορά μόνον τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και σημειώνει πως «η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα».

Στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι πολλοί πολίτες πιστεύουν λανθασμένα ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Έλληνες του Εξωτερικού, ενώ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η επιστολική ψήφος αφορά τους ηλικιωμένους, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, τα νέα παιδιά που δουλεύουν σεζόν, τους φοιτητές, τους μαθητές, που μπορεί να προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες. Αφορά ακόμη κι αυτούς που απλώς θέλουν να πάνε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου.

Και υπογραμμίζει πως «κάθε φορά που συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία όποιο κόμμα κι αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Η αποχή δεν είναι απάντηση. Τώρα έχετε έναν παραπάνω λόγο κι έναν πιο εύκολο τρόπο να συμμετέχετε στις εκλογές».

liberal.gr