Σε ποσοστό 92% έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία της ΤΕΡΝΑ, που αφορά αποκαταστάσεις οδικών τμημάτων από τον ΙΑΝΟ και επαναφορά τους στην προ θεομηνίας κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει εργασίες αποκατάστασης σε τρεις δήμους του νομού και συγκεκριμένα στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το KarditsaLive.Net, από την πορεία των έργων και μιλώντας με στελέχη της εταιρείας, υπάρχουν κάποια οδικά τμήματα που ολοκληρώθηκαν και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά και κάποια άλλα που εκτελούνται ακόμα εργασίες.

Ως γνωστόν κατασκευάστηκαν η πεζογέφυρα στο Μουζάκι, η γέφυρα Καραϊσκάκη που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η γέφυρα Μπαλάνου, η γέφυρα Ρούσσου στο οδικό τμήμα Αμπελικού-Ρούσσου, ενώ πρόσφατα, στις 12 Δεκεμβρίου δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα στο Βλάσι.

Επίσης έχουμε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, που αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία που είναι και αυτό έτοιμο κατασκευαστικά και περιμένει την ηλεκτροδότηση προκειμένου να γίνουν και οι τελευταίοι έλεγχοι.

Σε ότι αφορά τις «εκκρεμότητες» που συνεχίζουν να υφίστανται, στο Δήμο Καρδίτσας έχουμε τον δρόμο Αμπελικού-Ρούσσου (πλην της γέφυρας που όπως είπαμε είναι έτοιμη) καθλως σε ένα τμήμα του υπάρχει θέμα με τις απαλλοτριώσεις. Επίσης υπολείπονται εργασίες στο δρόμο Ραχούλα-Αμάραντος.

Στον Δήμο Αργιθέας απομένουν αποκαταστάσεις στον δρόμο από Βλάσι προς Λεοντίτο και στον δρόμο προς Ανθηρό.

Τέλος στο Δήμου Μουζακίου υπολείπονται εργασίες στο δρόμο από Πευκόφυτο προς Πετρίλο, ενώ από την νέα χρονιά θα γίνει η αποκατάσταση του ισόπεδου κόμβου στο Μουζάκι και κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το σύνολο των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.