Νέα κατάθεση δίνει αυτή τη στιγμή ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, πιθανόν στην πρώτη του κατάθεση υπήρχαν κάποια κενά σημεία και οι αστυνομικοί ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο 16χρονος φέρεται να είχε δηλώσει αρχικά ότι είχε βγει και ο ίδιος εκτός του γηπέδου για να δει τι συνέβαινε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Στο μεταξύ το μεγάλο στοίχημα των ερευνών για την επίθεση είναι η ταυτοποίηση του φερόμενου ως καθοδηγητή, ο οποίος προμήθευσε στον 18χρονο την ναυτική φωτοβολίδα και τον κατηύθυνε ως προς το πώς να την χρησιμοποιήσει. Όπως έκανε μάλιστα χθες γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις για άλλα 4-5 άτομα που φαίνεται πως έδωσαν πολεμοφόδια στα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, διαβεβαίωσε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο».

«Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας», πρόσθεσε.

Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα.

Χθες οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό κάτω άκρο του 31χρονου, ο οποίος βρίσκεται για πέμπτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και υποστηρίζεται μηχανικά και αιμοδυναμικά με σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων. Οι γιατροί δεν παύουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

naftemporiki.gr