Στόχος διαρρηκτών έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Βόλου, με «λεία» κοσμήματα περίπου 5.000 € και σοβαρές υλικές ζημιές. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους είναι στο σκοτάδι.

Ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε οργανωμένη σπείρα, από τον τρόπο που έδρασαν και με δεδομένο ότι σε εκείνο τον δρόμο και το ύψος υπάρχουν κι άλλα κοσμηματοπωλεία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που διενεργούν την προανάκριση αξιοποιούν κάθε στοιχείο από το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των γύρω καταστημάτων προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δράστης, που επέβαινε σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Audi 80, με βολιώτικες πινακίδες στις 5 το πρωί της Κυριακής έπεσε στην βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στην οδό Ερμού και Σπυρίδη, βγήκε από το αυτοκίνητο με σακούλα και άρπαξε κοσμήματα, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, που πήγαν το πρωί να ανοίξουν το κατάστημα, έντρομοι αντίκρισαν το μαγαζί άνω κάτω και τις προθήκες με κοσμήματα που ήταν στην βιτρίνα επί της Ερμού, να είναι άδειες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, οι δράστες της κλοπής είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να μην αναγνωρίζονται, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στην ταυτότητά τους μέσω του βιντεοληπτικού υλικού που εξετάζει.

Οι δράστες της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του Βόλου εκτιμάται ότι είναι μέλη σπείρας, κάτι που συμπεραίνεται από τον “επαγγελματικό” τρόπο που έδρασαν, καταφέρνοντας να αρπάξουν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και να εξαφανιστούν.

Ο τρόπος που έδρασαν και κατάφεραν να μπουν στο κατάστημα, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, “δείχνει” ότι πρόκειται για οργανωμένο χτύπημα από διαρρήκτες που “χτυπούν” χρυσοχοεία, έχοντας δράση ανά την Ελλάδα.

Προσπάθησαν να «ανοίξουν» και δεύτερο κοσμηματοπωλείο

Να «ανοίξουν» και δεύτερο κοσμηματοπωλείο στον Βόλο προσπάθησαν, οι διαρρήκτες που τα ξημερώματα της Κυριακής “μπούκαραν” σε κατάστημα κοσμημάτων και έκλεψαν κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν γνωστό κοσμηματοπωλείο στην οδό Σπυρίδη, δένοντας το ρολό του χρυσοχοείου με σχοινί από το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να το τραβήξουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

magnesianews.gr