Τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής συζητήθηκαν σήμερα στην ημερίδα με τίτλο “Τουρισμός 2023” που πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, των Δήμων της ΠΕ Λάρισας, του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, του ΣΘΕΒ, των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλίας και άλλων θεσμικών φορέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “ΜΕΤΡΟΠΟΛ” όπου τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας, Ειρήνη Παπαϊωάννου και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων, Γιώργος Πολύζος ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο Τάσος Γούσιος.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα που επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού, τον αντιπεριφειάρχη Λάρισας, Βασίλη Πινακά, τον δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκο Γάτσα που αναφέρθηκε στην ανάδειξη του Ολύμπου, τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων, Πάνο Σάπκα που μίλησε για συνεδριακό τουρισμό, Αρχαίο Θέατρο και Μουσείο Ιπποκράτη, τον διευθύνων σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, Βασίλη Μητσιού, του αντιδημάρχου Αγιάς, Νίκου Ντάγκα που εξέφρασε προβληματισμούς για την συνεργασία και τη φετινή τουριστική κίνηση και πολλοί άλλοι.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Μαγνησίας και Τρικάλων, Γιώργος Ζαφείρης και Γιάννης Κουρούπας, αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, η διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, Όλγα Τσιούρβα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Χρύσα Βουλγαράκη, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού καθώς εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία.

ertnews.gr