Καλά φαίνεται ότι θα πάει η περίοδος των Χριστουγέννων για την πόλη του Βόλου και τη χερσαία Μαγνησία, καθώς ήδη στα τουριστικά καταλύματα υπάρχουν προκρατήσεις κατά μέσο όρο 70%, ενώ σε μερικές περιοχές είναι παραπάνω, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι με τις κρατήσεις που αναμένεται να γίνουν τις επόμενες μέρες και της κρατήσεις του «τελευταίου δευτερολέπτου», καθώς πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν για να σιγουρευτούν ότι μπορούν να πάνε διακοπές, θα έχουμε δύο τριήμερα ή τετραήμερα σε κάποιες περιπτώσεις πολύ καλά.

Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μια «ανάσα» για τους ξενοδόχους και για την οικονομία της περιοχής, καθώς ο τουρισμός αφορά όλους.Οι τιμές στα καταλύματα της Μαγνησίας είναι για όλα τα βαλάντια, καθώς ξεκινούν από 70 € και μπορούν να φτάσουν ως 120-140 €, ανάλογα με το κατάλυμα και την περιοχή, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν πακέτα προσφορών μαζί με τη διανυκτέρευση, όπως το ρεβεγιόν ή η μέρα των Χριστουγέννων, για όσους επισκεφθούν το Πήλιο, όπως είπε ο ξενοδόχος.

Για εορταστικές αποδράσεις το ενδιαφέρον υπάρχει από Έλληνες, σχεδόν αποκλειστικά, ενώ η Μαγνησία θα συγκεντρώσει επισκέπτες από την Αθήνα, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη Θεσσαλία.

Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση το καλοκαίρι

Απολογιστικά, για την φετινή τουριστική περίοδο ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι οι κρατήσεις στα καταλύματα ήταν στα επίπεδα του 2019, με μειωμένα όμως έσοδα, λόγω του μεγάλου κόστους λειτουργίας. Όπως είπε αυτό θα είναι το «αγκάθι» για την εορταστική περίοδο και για τον χειμώνα και εξέφρασε φόβο ότι πολλά ξενοδοχεία μετά τις γιορτές δεν θα ανοίξουν ξανά, τουλάχιστον σον ορεινό όγκο για μερικούς μήνες, διότι κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει το κόστος λειτουργίας, που έχει ανέβει επικίνδυνα για την θέρμανση και το ηλεκτρικό, χωρίς να έχει πολύ μεγάλες πληρότητες.

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι το επιπλέον αυτό κόστος δεν έχει μεταφερθεί στους πελάτες και το έχουν απορροφήσει σε έναν μεγάλο βαθμό οι ξενοδόχοι. Όπως είπε, οι λογαριασμοί είναι διπλάσιοι και παρόλη την επιδότηση του κράτους, που είναι στο ένα τρίτο των λογαριασμών, η κατάσταση είναι δύσκολη για τους επιχειρηματίες. Και επειδή ο ορεινός όγκος έχει κρύο, δεν μπορεί κάποιος να ην έχει θέρμανση στα δωμάτια για να περιμένει τους πελάτες του.

magnesianews.gr