Μπορεί το θετικό αφήγημα για την επόμενη τετραετία να είναι η βασική προτεραιότητα για τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου στον προεκλογικό δημόσιο διάλογο, ωστόσο μετά την αμυντική και μετριοπαθή στάση που επέδειξαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, αρχίζουν να βγαίνουν στην αντεπίθεση.

Τον ρυθμό δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στις τελευταίες του παρεμβάσεις -μετά και την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών- έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ στο στόχαστρο της κυβερνώσας παράταξης έχουν βρεθεί και συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικές αφορμές ο καθένας.

Έτσι, μόνο κατά τη χθεσινή μέρα, τα γαλάζια πυρά εκτοξεύτηκαν κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, για την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς με σκοπό να μπλοκάρει την ενδεχόμενη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, κατά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, ο οποίος -κατά την κυβέρνηση- εξήγγειλε αυξήσεις φόρων στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Ραγκούση, για τον τρόπο απόκτησης πολυτελούς κατοικίας στην Πάρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Political».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει, εξάλλου, να προτάσσει την ανάγκη σταθερότητας της χώρας και από τη Γλυφάδα όπου βρέθηκε το απόγευμα, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας. Επανέφερε μάλιστα τον όρο «πολιτικής τερατογένεσης», που είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, ως αποτέλεσμα ενδεχόμενης συνεργασίας των Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη. «Το φαντάζεστε; Ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει», τόνισε, αναφερόμενος στην «κυβέρνηση των ηττημένων».

«Ένας δρόμος»

Βούληση του πρωθυπουργού είναι να «κλείσει η πόρτα στις ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω» και για να το πετύχει αυτό, όπως λέει, «υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Όλοι στην κάλπη, με ισχυρή Νέα Δημοκρατία».

Στην ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης βάζει θέματα που θεωρεί ότι δίνουν επιπλέον πόντους στο κόμμα του, όπως το μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή θα βρεθεί στον Έβρο για την υπογραφή της επέκτασης του φράχτη που προστατεύει τα χερσαία σύνορα της χώρας. «Σας είχα πει το 2019 ότι χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι να προστατεύει τα σύνορά της. Και σήμερα τα σύνορα της πατρίδος μας είναι ασφαλή», ανέφερε.

Μεγάλο στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά. «Δεν μιλάμε με υποσχέσεις, αλλά με αποτελέσματα. Οι νέοι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, πρέπει να δουν και να συγκρίνουν αυστηρά», σημείωσε και αυτό είναι το αντικείμενο του νέου προεκλογικού σποτ της Νέας Δημοκρατίας, που κυκλοφόρησε χθες. Σε αυτό γίνεται μια σύνοψη του κυβερνητικού έργου κατά την τελευταία τετραετία.

Όπως αναφέρεται, μειώθηκε η ανεργία και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 20%, επιπλέον μειώθηκαν δεκάδες φόροι και εισφορές και αυξήθηκαν οι συντάξεις. Γίνεται ακόμη αναφορά στις επενδύσεις, στα έσοδα από τον τουρισμό, στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά και την άμυνα. «Σύνθημά μας είναι το έργο μας και οι δεσμεύσεις που τηρήσαμε. Τώρα όμως είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμη πιο τολμηρά. Αυτό είναι το καθήκον μας. Και αυτό θα κάνουμε», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

euro2day.gr