Συνολικά έξι θέσεις τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων περιλαμβάνει ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για το 2024 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε και ο προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου προσωπικού συνολικά 43 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι έξι θέσεις για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού αφορούν: ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού (1), ΔΕ Οδηγών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων (2), ΔΕ Τεχνικού Ελαιοχρωματιστών.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι δεν συμμετέχει, διαφωνώντας με τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τόνισε ότι «ο προγραμματισμός προσλήψεων πρέπει να γίνει σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουσκουρίδας Μιχαήλ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι εγκρίνει τη λήψη της απόφασης και δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του, για το υπόλοιπο διάστημα λειτουργίας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Παπαδάμ, Χρ. Παπαρούνας και Χρ. Μωραϊτης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθ. Κουβάτας, Μαργ. Μπαρτζιάλης, Κων. Πανομμάτης και Θεοχ. Σεσκλιώτης Θεοχάρης, δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στη συνεδρίαση, διότι δεν δικαιολογείται το κατεπείγον της για τα θέματα του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού και διαφωνούν με την δια περιφοράς συνεδρίαση.

43 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

Όπως προαναφέρθηκε, ο προγραμματισμός που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου περιλαμβάνει και την πρόσληψη 43 ατόμων έκτακτου προσωπικού.

Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας για την κάλυψη των αυξημένων εποχικών αναγκών, το αίτημα θα αφορά τις παρακάτω ειδικότητες και θέσεις:
ΔΕ χειριστής μηχανημάτων έργου (γκρέϊτερ) (1), ΔΕ χειριστής μηχανημάτων έργου (εκσκαφέα-φορτωτή) (2), ΔΕ τεχνιτών ελαιοχρωματιστών (1), ΥΕ εργατών καθαριότητας εξωτερικών χώρων (2), ΥΕ εργατών τεχνικών έργων (2), ΥΕ εργατών πρασίνου (3), ΥΕ εργατών συνοδών απορριμματοφόρου (4) και ΔΕ οδηγών (1). Για όλες τις προαναφερόμενες θέσεις οι συμβάσεις προβλέπεται ότι θα είναι συνολικής διάρκειας οκτώ μηνών.

Για το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2024-2025, προτείνεται η πρόσληψη των παρακάτω θέσεων καθαριστριών για δέκα μήνες ως εξής: ΥΕ Καθαριστριών Σχολείων Μερικής Απασχόλησης (17), ΥΕ Καθαρίστριες Σχολείων Πλήρους Απασχόλησης (7).

Για την κάλυψη των αναγκών στην Διεύθυνση Διοικητικής- Οικονομικής Υπηρεσίας προτείνεται η πρόσληψη ενός ατόμου ΔΕ Διοικητικού- Οικονομικού, καθώς και δυο ατόμων ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού με οκτάμηνες συμβάσεις.

e-thessalia.gr