Ολοκληρώθηκε στις 9 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για θέσεις διευθυντών με αυτές που αφορούν σχολεία του νομού Καρδίτσας να ανέρχονται σε 150 περίπου και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα στοιχεία ζητήσαμε αλλά μετά από σχετική σύσταση του υπουργείου δεν δόθηκαν από τις Διευθύνσεις. Διασταυρωμένες όμως πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν πως έγιναν περίπου 80 αιτήσεις για δημοτικά σχολεία και περίπου 70 για γυμνάσια και λύκεια.

Την ερχόμενη εβδομάδα με την κατάρτιση του πίνακα δεκτών και μη αποδεκτών υποψηφιοτήτων θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι εκπαιδευτικές μονάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 44 και στην Δευτεροβάθμια 36. Στις τελευταίες θα πρέπει να προσθέσουμε και τα δύο πειραματικά σχολεία με την υποσημείωση ότι η επιλογή των διευθυντών σε αυτά γίνεται από την επιτροπή του υπουργείου και εμπίπτει σε διαφορετική διαδικασία.

Τα επόμενα βήματα

Από δω και πέρα ξεκινάει μία διαδικασία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθεί τέλος Μαρτίου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Αναλυτικότερα και όπως ενημέρωσε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρής, υπάρχουν τρεις φάσεις στην διαδικασία.

Η πρώτη φάση ξεκινά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι αιτούντες και καταρτίζεται πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και ακολουθεί μία περίοδος τριών ημερών για την υποβολή ενστάσεων.

Στη συνέχεια και αφού εξεταστούν οι ενστάσεις καταρτίζονται οι προσωρινοί αξιολογητικοί πίνακες με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια και με φθίνουσα σειρά. Δηλαδή από τον/την υποψήφιο με τα περισσότερα μόρια και προς τα κάτω.

Εκτιμάται, χωρίς να υπάρχει κάποιος δεσμευτικός χρονικός προσδιορισμός, πως αυτή η φάση που είναι η δεύτερη, θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου και θα την ακολουθήσει η δική της περίοδος ενστάσεων και εξέτασής τους.

Η τρίτη και τελευταία φάση είναι αυτή της συνέντευξης στο Τοπικό συμβούλιο Επιλογής που και αυτή δίνει δικαίωμα ενστάσεων. Συνολικά οι τρεις φάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Μαρτίου, αν όλα κυλήσουν απόλυτα ομαλά.

Από κει και πέρα καταρτίζονται οι τελικοί ενιαίοι αξιολογητικοί πίνακες, ακολουθεί η κύρωσή τους, η υποβολή δηλώσεων προτίμησης και η τοποθέτηση των διευθυντών.

karditsalive.net