Συνεδρίασε το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να αποφασίσει την ποινική μεταχείριση του υποπλοιάρχου και του ναύκληρου, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα αναφορικά με την υπόθεση του Blue Horizon όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης. Το συμβούλιο ήρε τη διαφωνία υπέρ της ανακρίτριας.

Ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος θα παραμείνουν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος στην προσπάθεια του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι ήδη για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος του πλοίου. Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

naftemporiki.gr