Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η συζήτηση επαναλαμβάνεται στις 9 σήμερα το πρωί, ενώ η διαδικασία θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι ούτε να φοβηθώ και σας κοιτώ στα μάτια», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές της ΝΔ, ότι δεν κρύβεται πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

Ο κ.Καραμανλής, απάντησε στις κατηγορίες περί μη υλοποίησης της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση, λέγοντας ότι αν κάποιοι καθυστέρησαν στην ολοκλήρωση της σύμβασης ήταν αυτοί που ήταν στην κυβέρνηση το 2016.

Επίσης, επέμεινε ότι τα περί ανθρώπινου λάθους δεν είναι θεωρία αλλά βασίζονται σε γεγονότα, καθώς την μοιραία βραδιά υπήρχε συσσώρευση λαθών και επτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.

Ο κ. Καραμαλής μίλησε για παρωδία αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ.

Θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς που προέρχεται από την ΚΟ Σπαρτιάτες ενώ υπέρ της πρότασης τάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μανώλης Χουρδάκης, τονίζοντας ότι «πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος δικαίου, πριν η δυσπιστία γίνει δυσφορία».

athina984.gr