Ολοκληρώθηκε η υγειονομική ταφή των ζώων που χάθηκαν στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κατά την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 47χρονος κτηνοτρόφος και άφησε πίσω της τεράστιες ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, συνολικά χάθηκαν 3.000 ζώα παραγωγής, 2.500 στον Άγιο Γεώργιο Φερών και 500 στο Βελεστίνο, από τα οποία ζούσαν 40 περίπου οικογένειες της περιοχής και τάφηκαν υπό τις οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, στις σταβλικές εγκαταστάσεις του κάθε κτηνοτρόφου.

Οι συσκέψεις για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες είναι συνεχείς. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διευθετηθούν οι όλες οι λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, αποζημίωση θα λάβει και ο Δήμος για την αγορά ζωοτροφών, την αποκατάσταση ζημιών σε στύλους των ποιμνιοστασίων κλπ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις και του φυτικού κεφαλαίου που επλήγη (αμυγδαλιές κλπ), το ποσοστό των οποίων υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα είναι στο 100%.

ertnews.gr