Οι γιαγιάδες της Κρήτης ξέρουν κάθε χρόνο να γίνονται viral. Ποιος έχει ξεχάσει την περυσινή επιτυχία του σποτ τους «Μελιτζάνα από αλάνα», όπου τις απολαύσαμε να τραγουδούν με επιρροές από την ραπ και την τραπ μουσική;

Κάθε χρόνο επιστρέφουν για να κηρύξουν την έναρξη του καλοκαιριού, για το ραδιόφωνο  «Καλοκαίρι Στο Νότο». Περνούν από καστ, αλλά λόγω της επιτυχίας που είχε το περυσινό ποστ, στο φετινό διαφημιστικό σποτ βρίσκουμε τις ίδιες γιαγιάδες σε νέες περιπέτειες.

Για φέτος, δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων στη χώρας, το θέμα ήταν μονόδρομος: οι ελληνικές κάλπες. Το κόνσεπτ; Εκμεταλλευόμενες τη δόξα που έχουν ήδη κερδίσει από τη «Μελιτζάνα από αλάνα» προσπαθούν να μπουν στη Βουλή.

Αφού ανακοινώσουν την ανεξάρτητη κάθοδό τους στις εκλογές, οι γιαγιάδες από την Κρήτη εξηγούν τους τρόπους που σκέφτηκαν για να προωθήσουν το κόμμα τους: μια δημοφιλή σειρά όπως το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ή μια εκστρατεία στο TikTok όπως κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τελικά για να κάνουν γνωστές τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις καταλήγουν σε αυτό που ξέρουν καλύτερα: τη μουσική.

Μεταξύ προγραμματικών τους θέσεων είναι τα εξής: «Τη σύνταξη θα φτάσουμε στα 1500, και για ταξίδια με ΚΑΠΗ θα δώσουμε άλλα τόσα. ΙΚΑ, ΔΕΗ και ΕΝΦΙΑ θα είναι όλα τσάμπα, δεκάρα δεν θα δίνουμε στον ΦΠΑ τον μάπα. Κατσίκα θα έχει κάθε αυλή και φρέσκο γαλατάκι, και άντε γεια στο market pass του κύριου Μητσοτάκη».

naftemporiki.gr