Στη Θεσσαλία είναι πολλοί αυτοί που αναμένουν να διαβάσουν λεπτομέρειες της σχετικής μελέτης και το χρονοδιάγραμμα αυτής μιας και τα προβλήματα παραμένουν και οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις επιβίωσης.

Το πόρισμα της επιτροπής των Ολλανδών έχει κατατεθεί στον Πρωθυπουργό από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA International για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας παρουσιάστηκε, καταρχήν, στον πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) της εταιρείας Μιλτιάδη Γκουζούρη και τα στελέχη της. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή πολλών υπουργών και άλλων ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως το σχέδιο της ολλανδικής εταιρίας προβλέπει τεχνικά μέτρα που θωρακίζουν την περιοχή ή μειώνουν τις επιπτώσεις από πλημμύρες ενισχύσεις αναχωμάτων, κατασκευή φραγμάτων ενώ αναφέρεται ότι περιλαμβάνεται στρατηγικός σχεδιασμός για την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής. Η ομάδα, επίσης, έχει ετοιμάσει το σχέδιο για τον νέο οργανισμό υδάτων.

Οι σχετικές προτάσεις αναφέρθηκε πως είναι κοστολογημένες και συνοδεύονται από αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Ωστόσο, στη σχετική συνάντηση δεν καλέστηκε, και ως εκ τούτου δεν παρευρέθηκε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος θα ενημερωθεί την επόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μελέτη αυτή τις επόμενες μέρες.

insider.gr