Καθ’ οδόν για την Αθήνα βρίσκεται η…εμπροσθοφυλακή του μπλόκου που έχουν στήσει από τις 24 Ιανουαρίου οι αγρότες της Καρδίτσας με τη συμμετοχή και των συναδέλφων τους της περιοχής των Φαρσάλων στον κόμβο του Ε65, ο οποίος “ανοιξε” σήμερα για να εισέλθουν σ' αυτόν 20 τρακτέρ και μικρότερα αγροτικά οχήματα που θα συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση που έλαβε η Πανελλαδική Συνοντιστική Επίτροπή των αγροτικών μπλόκων μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις απαντήσεις που έλαβε για τα αιτήματα που έθεσε.

Οι προετοιμασίες για την κάθοδο ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα με τον ανεφοδιασμό με καύσιμα σε παρακείμενο βενζινάδικο των τρακτέρ που αποφασίστηκε να μετακινηθούν, καθώς και τον έλεγχό τους από τους οδηγούς, αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα της σημερινής ημέρας καθώς χρειάστηκε να αλλαχθεί ένα ελαστικό. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες τα τρακτερ σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ ανέβηκαν συνετατγμένα στο οδόστρωμα του Ε65 και αναχώρησαν για το πολύωρο, αλλά και δαπανηρό ταξίδι τους.

Τα τρακτέρ από την Καρδίτσα μαζί με τα τρακτέρ από άλλα σημεία της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδος αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα στο Κάστο Βοιωτίας όπου το κομβόι των αγροτικών μηχανημάτων θα διανυκτερεύσει και αύριο το πρωί θα συνεχίσει την πορεία του για την Αθήνα.

Για την Αθήνα αναμένεται να αναχωρήσουν το πρωί της Τρίτης (20/2) και εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων που επιθυμούν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους με ιδιωτικά οχήματα και λεωφορεία. Η ΕΟΑΣΚ καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση να επικοινωνούν με τους τοπικούς αγροτικούς συλλόγους.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει στο σχέδιο για την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

karditsalive.net