Να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ειδικά όσοι είναι πάνω από 60 ετών, προέτρεψε σήμερα τους πολίτες ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας κατά την έναρξη της ημερίδας του Ygeiamou «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές» που διοργανώνει το «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός σημείωσε πως «το μάθημα που πήραμε από την covid ότι η επιστήμη μπορεί, έχει εργαλεία να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς» και αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το «υποδειγματικό».

Σύμφωνα με το κ. Χρυσοχοΐδης είχαμε τρία επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. «Το πρώτο της δημόσιας Υγείας και το δεύτερο οι Έλληνες απόλαυσαν ένα κράτος που αποδείχθηκε ότι υπηρετεί τους πολίτες άψογα. Τρίτο ζήτημα είναι η νίκη της λογικής, που είναι τελικά "η νίκη της Δημοκρατίας καθώς είναι ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου"».

Σημείωσε ότι «η υγεία αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, όχι τυχαία» και ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι να παραδώσει στους πολίτες ενός συστήματος υγείας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα θα αγωνιστούμε στο πεδίο της πρόληψης».

Υπογράμμισε την ανάγκη ισότιμη πρόσβασης στην υγεία για όλους, λέγοντας ότι «θα πάμε σε κάθε χωριό».

liberal.gr