Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Μαμάκο πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό και φιλικό κλίμα με την προσδοκία και των δύο πλευρών να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Αναλύθηκαν θέματα που άπτονται του εμπορίου καθώς και ειδικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς της πόλης της Λάρισας αλλά και στη διαχείριση του δημοσίου χώρου με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητά της.

Η Λάρισα επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΣΛ, θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει ως μητρόπολη της Θεσσαλίας και να επενδύσουμε πια στο τουριστικό κομμάτι της, καθιστώντας την έναν αμιγώς τουριστικό προορισμό με πολλά οφέλη για όλους μας.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου θέματα για την εύρυθμη λειτουργία της καθαριότητας της αγοράς, για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης, για την διαφύλαξη των σημείων φορτοεκφόρτωσης από σταθμευμένα ΙΧ που εμποδίζουν την ομαλή μετακίνηση εμπορευμάτων στις επιχειρήσεις και για δράσεις που θα κάνουν την πόλη πόλο έλξης επισκεπτών, όχι μόνο από τις γειτονικές πόλεις αλλά και από όλη τη χώρα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προσδοθεί στην πόλη η υπεραξία που θα τονώσει τουρισμό και εμπόριο.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του Open Mall που μετά από πολλές παρατάσεις βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και ο νέος Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να το φέρει σύντομα εις πέρας.

Τέλος ο κ. Μαμάκος αφού άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Λάρισας και η στήριξή του είναι δεδομένη.