Mέσα από τα play-offs του Nations League θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Euro2024 η Εθνική Ελλάδος, καθώς ηττήθηκε απόψε από την Ολλανδία με 1-0 στην Opap Arena και οι ελπίδες της για την δεύτερη θέση του ομίλου είναι πλέον μαθηματικές, με τους ”οράνιε” απλά να χρειάζονται μια νίκη κόντρα σε Ιρλανδία ή Γιβραλτάρ για να πάρουν και τυπικά το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Ελλάδα-Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πάλεψε, είχε σε τρομερή κατάσταση τον Βλαχοδήμο, πίεσε τους Ολλανδούς στο τελευταίο τέταρτο αλλά λύγισε στο φινάλε από ένα πέναλτι του Παυλίδη.

O Γκουστάβο Πογιέτ διαφοροποίησε την διάταξη της Εθνικής, πρόσθεσε έναν παίκτη στην άμυνα(5-3-2) για να περιορίσει την δεξιά πλευρά των Ολλανδών που είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι και τα κατάφερε περίφημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν απειλήθηκε σοβαρά, με εξαίρεση το πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι στο 25′, όταν ο Ερνάντεθ και ο VAR υπέδειξαν τραβηγμένη παράβαση σε στιγμιαίο τράβηγμα του Κουλιεράκη πάνω στον Φαν Ντάικ.

Ο Βλαχοδήμος, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση, απέκρουσε το πέναλτι του Βέγκχορστ και κράτησε το μηδέν. Όπως το ίδιο έπραξε και στο 44′ σε σουτ του Μπεργκβάιν μέσα από την περιοχή. Αν και αμυντικά ήταν καλή, επιθετικά δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα η Ελλάδα, είχε μόλις 37% κατοχή στο φινάλε του ημιχρόνου και μόνο μια κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 14′ που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του αντίπαλου κίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν τρομερό Βλαχοδήμο. Ο έμπειρος κίπερ είπε όχι στον Μπεργκβάιν στο 47′ με σπουδαία απόκρουση, όπως και στον Ράιντερς στο 52′.

Η Εθνική μας ισορρόπησε, στο 50′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη που θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Μασούρα και από το 75′ και έπειτα το γήπεδο έγειρε προς την περιοχή των Ολλανδών. Η Ελλάδα πήρε ρίσκα, πίεσε αλλά στο 80′ ο Γιακουμάκης έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία για ένα τετ α τετ, στο 82′ η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε άουτ και στο 88′ ο Φούντας σημάδεψε την αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρε.

Όλα έδειχναν μία πολιορκία στις καθυστερήσεις αλλά ο Παυλίδης έκανε πέναλτι στον Ντάμφρις στο 89′ και ο Φαν Ντάικ με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του Ρόλαντ Κούμαν.

naftemporiki.gr