Κλέφτης λόγω φτώχειας και ανέχειας ισχυρίζεται ότι έγινε ένας 45χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου και δύο ρολογιών από σπίτι στην Σκόπελο και αντιστάθηκε στην σύλληψη.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και ζήτησε μέσω του συνηγόρου του νέα αναβολή για να καταθέσουν ως μάρτυρες το ζευγάρι μηνυτών και οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και θα δικαστεί εκ νέου την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Συνήγορος υπεράσπισης ορίστηκε από το Δικαστήριο ο Ηρακλής Μουράβας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο 45χρονος μπήκε στο σπίτι του ζευγαριού, επειδή θόλωσε λόγω της ανέχειάς του, καθώς είναι άνεργος και δεν έχει πόρους.

Ο αλλοδαπός δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του και ισχυρίστηκε πως ήθελε να επιστρέψει πίσω στα θύματά του τα δύο ρολόγια που έκλεψε από το σπίτι τους. Σχετικά με το γεγονός ότι αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε όταν είδε άγνωστους άνδρες με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν στο σκοτάδι και έτσι επιχείρησε να αμυνθεί, γιατί δεν γνώριζε πως πρόκειται για αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειαζόταν χρήματα για να τη βοηθήσει, ενώ είναι πατέρας τριών παιδιών, το ένα εργάζεται στην Σκόπελο, όπου πήγε για να το επισκεφθεί, από την Αθήνα όπου διαμένει.

Ο 45χρονος από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, διέρρηξε το παράθυρο υπνοδωματίου του σπιτιού του ζευγαριού, εισήλθε στο εσωτερικό και έκλεψε ένα χρηματοκιβώτιο, καθώς και δύο ρολόγια χειρός από συρτάρι του δωματίου.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο τοπικό Τμήμα το Σάββατο, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε χωράφι δίπλα από το σπίτι και παρακολουθούσαν την περιοχή προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος επέστρεψε στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου για να πάρει το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.

Μετά τη σύλληψή του, στην οποία αντιστάθηκε με γροθιές και κλωτσιές τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τα δύο ρολόγια που είχε καταγγελθεί από το ζευγάρι ότι είχαν κλαπεί, τα οποία μαζί με το χρηματοκιβώτιο αποδόθηκαν στο ζευγάρι.

magnesianews.gr