Κλειστά είναι και σήμερα τα καταστήματα σε όλη την χώρα, καθώς έχει μεταφερθεί για σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου, η «αργία» της Πρωτομαγιάς.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας κρατούν κλειστά τα καταστήματά τους και σήμερα. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε αεροδρόμια ή τουριστικές περιοχές, τα οποία λειτουργούν σε ορισμένες αργίες. Κανονικά λειτουργούν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία.

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο οι τράπεζες σε όλη τη χώρα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Τράπεζες: Ποιες ημέρες είναι κλειστές αυτή την εβδομάδα

Οι τράπεζες θα ανοίξουν και πάλι, με εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, την Τετάρτη (8/5). Οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα θα εκτελούνται κανονικά από την Τετάρτη 8 Μαΐου, ενώ οι μεταφορές θα εκτελεστούν (ηλεκτρονικά) τη στιγμή που γίνονται, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη 7 Μαΐου.

lifo.gr