Ραγδαία αλλαγή σκηνικού από τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών φέρνει ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια). Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα βόρεια και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

naftemporiki.gr