Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες ο 23χρονος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν έκλεψε κόσμημα από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Βόλου.

Ο δράστης, περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Βόλου και χωρίς να γίνει αντιληπτός, άνοιξε το πορτάκι μίας θήκης κοσμημάτων στην βιτρίνα και άρπαξε χρυσή αλυσίδα αξίας άνω των 800 ευρώ.

Η εργαζόμενη του κοσμηματοπωλείου υποψιασμένη για τον λόγο, τον οποίον ο 23χρονος μπορεί να βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, μετά την αποχώρησή του, έλεγξε τις κάμερες ασφαλείας, από τις οποίες είδε την στιγμή, όπου ο άνδρας άρπαξε το κόσμημα από τις συλλογές στη βιτρίνα του μαγαζιού.

Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και ξεκίνησε να διερευνά το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα, ο 23χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην οδό Φιλικής Εταιρίας στη Νεάπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον 23χρονο δικάστηκε χθες και η 40χρονη υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου, η οποία είχε συλληφθεί την ίδια μέρα με τον 23χρονο και κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο 23χρονος, χθες, ενώπιον του δικαστηρίου, αποδέχθηκε πως έκλεψε το κόσμημα από το κατάστημα ζητώντας συγνώμη. Ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και κατά την διάρκεια της πράξης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και διέπραξε την κλοπή για να μπορέσει να προμηθευτεί τη δόση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αμέσως μετά την κλοπή του κοσμήματος, επισκέφθηκε ένα κοντινό ενεχυροδανειστήριο, από το οποίο ζήτησε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, από την 40χρονη υπάλληλο του καταστήματος να εκτιμήσει την τιμή της χρυσής αλυσίδας που είχε κλέψει.

Όπως υποστήριξε, εκείνη αγόρασε την αλυσίδα από αυτόν έναντι του ποσού των 90 ευρώ. Κατά την σύλληψή του 23χρονου όμως, στην κατοχή του βρέθηκαν μόνο 50 ευρώ και ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς και στην απολογία του, πως έχασε τα υπόλοιπα 40 ευρώ, χωρίς να γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκονται.

Από την πλευρά της, η 40χρονη υπάλληλος του ενεχυροδανειστηρίου υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ουδέποτε εμφανίστηκε στο κατάστημα στο οποίο εργάζεται και ουδέποτε είδε την αλυσίδα για να την εκτιμήσει και να του δώσει το ποσό, το οποίο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε.

Η υπάλληλος κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, καθώς δεν υπήρξε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να την συνδέει με το συμβάν, πέραν των όσων ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

e-thessalia.gr