Σειρά δράσεων, εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης και της διαφαινόμενης καθόδου στην Αθήνα, ετοιμάζουν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, με αποκορύφωμα αυτών συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, την ερχόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας απεύθυνε κάλεσμα στους φορείς της πόλης και του νομού να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, στις 6:30 το απόγευμα, ενώνοντας την φωνή τους με αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που θα πάρουν μέρος μαζικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι παραγωγοί με συμβολικό αριθμό τρακτέρ (γύρω στα 50) θα αναχωρήσουν από το μπλόκο στον κόμβο του Ε-65 για την πόλη, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Τα τρακτέρ θα ανέβουν στην πλατεία ενώ οι συμμετέχοντες θα πετάξουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Για σήμερα (Τετάρτη 7/2) το πρόγραμμα περιλαμβάνει άνοδο στον Ε-65 χωρίς οχήματα το διάστημα 5-6 το απόγευμα, ενώ αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, οι αγρότες περιμένουν, περί τις 3 το μεσημέρι, την αυτοκινητοπομπή που θα σχηματίσουν επαγγελματικοί φορείς του νομού, ως ένδειξη συμπαράστασης. Το «κομβόι» των οχημάτων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 2:30 από το αθλητικό πάρκο για να κατευθυνθεί προς τον Ε-65. Αγρότες και εκπρόσωποι των φορέων θα ανέβουν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο για συμβολική κατάληψη.