Πάνω από 570 στρέμματα με βλάστηση, όπως πουρνάρια, κατέκαψε στην ευρύτερη περιοχή των Γλαφυρών φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από πέντε περίπου ώρες.
Υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και μηχανήματα του στρατού, του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας, μαζί με πεζοπόρα τμήματα, συνέδραμαν όλοι για την κατάσβεση της φωτιάς.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 4.20 περίπου το μεσημέρι κοντά στο πεδίο βολής των Γλαφυρών.
Άγνωστη ήταν η αιτία της εκδήλωσης της φωτιάς για την οποία υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα στην περιοχή μετέβηκαν 12 υδροφόρα οχήματα, έξι βοηθητικά, 50 συνολικά πυροσβέστες, αλλά και εναέρια μέσα, τρία αεροπλάνα-airtractor και ένα ελικόπτερο.
Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία λίγο έλειψε να γίνει απειλητική για τον οικισμό των Γλαφυρών. Παράλληλα στο πεδίο της βολής λόγω της φωτιάς άρχισαν να σκάνε τα βλήματα, κάτι που ήταν επικίνδυνο για τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν.
Σύμφωνα με πηγές από την πυροσβεστική, η φωτιά έφτασε σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από τον οικισμό των Γλαφυρών. Ωστόσο η φορά των ανέμων άλλαξε και στράφηκε προς τη Β’ Βιομηχανική περιοχή. Με αυτό τον τρόπο αποσοβήθηκαν και τα χειρότερα, καθώς δεν αποκλειόταν και η εκκένωση του οικισμού. Στο μεταξύ καθόλη τη διάρκεια εκδήλωσης της φωτιάς, οι μηχανισμοί του Δήμου, της Περιφέρειας, του στρατού, της Πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντές, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.
Γύρω στις 9 το βράδυ οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο δυνάμεις παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής του Βόλου, κ. Ιερεμίας, ανέφερε πως «συνολικά η φωτιά κατέκαψε κοντά στα 570 στρέμματα από πουρνάρια.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονταν ήδη σε συναγερμό, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς για χθες ήταν πολύ υψηλός με το επίπεδο να βρίσκεται στο πέντε.
Για τη Μαγνησία η χθεσινή φωτιά ήταν η πρώτη τόσο μεγάλη για το φετινό καλοκαίρι.
Μάλιστα οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί μέχρι τον Άναυρο.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη, η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς, δήλωσε πως με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου κατέστη δυνατόν η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι να τεθεί υπό έλεγχο, σε μια μέρα που ο κίνδυνος εκδήλωσής πυρκαγιάς βρισκόταν στο «κόκκινο».
Για σήμερα το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο τέσσερα.

e-thessalia.gr