Aποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους είναι οι αγρότες, καθώς παρά τη θετική επικοινωνία που είχε μαζί τους ο πρωθυπουργός στη Βόνιτσα, κάνουν λόγο πως μπορεί να έρθουν στην Αθήνα και στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων, μίλησε στο Action24 όπου ανέφερε: «Με μία κυβέρνηση, με όλη τη γραφειοκρατία, αλλά και με όλα τα προβλήματα που έχει με το να μην ακούει μέχρι να δημιουργήσεις πρόβλημα, εμείς, τα τρακτέρ θα φτάσουμε στην Ακρόπολη. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Εάν δεν φτάσουμε στην Ακρόπολη, δεν θα καλλιεργήσουμε» συνέχισε ο κ. Βάγγος σχετικά με τις προθέσεις των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν δεν βρεθεί σχετική λύση στα προβλήματά τους.

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του κόστους παραγωγής, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Δεν μπορεί μία Ευρωπαϊκή Ένωση να κόβει στη μέση τις επιδοτήσεις, να θέλει να μειώσει την παραγωγή για να κάνει τον καλό στις ΗΠΑ και τον κακό στη Ρωσία, για να φέρει τα ουκρανικά προϊόντα, και εμείς να έχουμε αυτό το κόστος παραγωγής» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βάγγος.

Σε ό,τι αφορά για το εάν θα υπάρξει από πλευράς κυβέρνησης κίνηση για μείωση του ειδικού φόρους κατανάλωσης και τις επιστροφές στο πετρέλαιο, ο κ. Βάγγος σημείωσε σχετικά με τους αγρότες: «Πρώτα, θα ακούσουμε τον κ. Πρωθυπουργό για το τι θα πει για το κόστος της παραγωγής. Εμείς θα είμαστε την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη όπου θα τον ακούσουμε με μεγάλη ειλικρίνεια».

«Τώρα ξεκίνησε να μιλάει που βγήκαν τα τρακτέρ και αυτό έχει δημιουργήσει μία πονηράδα στους αγρότες, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί άρχισε να κάνει τώρα τις δηλώσεις και όχι πριν από δεκαπέντε ημέρες. Γιατί κόπτονται όλοι να λύσουν το πρόβλημα; Ας είναι και τώρα, αρκεί να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο και στα 0,07 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα» κατέληξε.

insider.gr