Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση της Eurovision

H… Μάντισσα πάει Eurovision και όλη η Ελλάδα ελπίζει σε έναν καλό «οιωνό» διάκρισης. Η Μαρίνα Σάττι είναι η καλλιτέχνις που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Η είδηση ανακοινώθηκε στις 15:00, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Στούντιο 4», με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Αποδέχθηκε την πρόταση η δημιουργός

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη δημιουργός και ξεχωριστή ερμηνεύτρια αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ με ιδιαίτερη χαρά.

Έτσι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια χρονιά, με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση της Eurovision, το 1974.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024

Η επιλογή του τραγουδιού

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι, δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Ανοιχτή διαδικασία

Ως εκ τούτου, από αύριο, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να αποστείλουν και έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.

Έφερε τη δική της φρεσκάδα στην ελληνική μουσική σκηνή

Πολυσχιδές ταλέντο η Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι γνωστή και ως ΣΑΤΤΙ ή SATTI, είναι ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός.

Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.

Το 2007, η Μαρίνα Σάττι κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Berklee, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2017, το τραγούδι της, με τίτλο «Μάντισσα», και εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε viral, υπερβαίνοντας μέχρι σήμερα τα 54 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

in.gr