Από τη ζωή “έφυγε” σήμερα σε ηλικία 58 ετών η Αίγλη Δημόγλου, η δημιουργός και Διευθύντρια του ΔΗΚΙ στον Βόλο σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία, σε συγγενείς και φίλους. Η Αίγλη Δημόγλου νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα (νόσο Μόσχοβιτς) και βρίσκονταν διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα πρόσφατα ο σύζυγός της Βασίλης Λινάρδος, αλλά φορείς και σωματεία είχαν κάνει έκκληση για αίμα. Δυστυχώς παρά τη μάχη που έδωσε δεν τα κατάφερε.

Την είδηση για τον χαμό της, έκανε γνωστή ο σύζυγός της Βασίλης Λινάρδος με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Σήμερα 29 Ιουνίου στις 1 και 8 λεπτά κουδούνισε το κινητό μου. Ήξερα τι θα μου πούν, με είχαν προετοιμάσει. "Κύριε μου η κυρία Αγλαΐα δεν άντεξε…" Έτσι είναι. Η Αίγλη Δημόγλου η δημιουργός του ΔΗΚΙ δεν ζει ποια. Πήγε να ιδρύσει το μουσείο των αγγέλων, με τον καλό φίλο και συνάδελφό της Γιάννη Κουτή”.

Η Αίγλη Δημόγλου γεννήθηκε στον Βόλο το 1965. Σπούδασε αρχαιολογία, ιστορία και οργάνωση αρχείων. Ήταν διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε στο Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Θεσσαλίας (σήμερα ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας) και από το 1992 διηύθυνε το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου. Είχε δημοσιεύσει εργασίες σχετικές με την κοινωνική και οικονομική ιστορία του Βόλου, τη βιομηχανική αρχαιολογία και τη διαχείριση αρχείων.

magnesianews.gr