Πρεμιέρα χθες για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς άνοιξαν στη Μαγνησία όλα τα σχολεία για να οργανωθούν διοικητικά και γραφειοκρατικά και να είναι έτοιμα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου να υποδεχτούν τους μαθητές.
Το πρώτο άνοιγμα των σχολείων γίνεται φέτος με το ζήτημα των κενών εκπαιδευτικών να είναι υπαρκτό σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς λείπουν περίπου 500 εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής.
Χθες αναμένονταν οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα κάλυπταν σε ένα βαθμό τα κενά, ωστόσο το τι τελικά θα γίνει, θα φανεί τη Δευτέρα, όταν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράψουν εκ νέου τα κενά μετά και τις προσλήψεις αναπληρωτών.
Οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, περίπου 4.000 επέστρεψαν χθες στα σχολεία, για να οργανώσουν τις αίθουσες, να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κατανείμουν τάξεις και μαθήματα που θα διδάξουν.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης έγιναν και πάλι επίκεντρο της προσέλευσης των εκπαιδευτικών.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «η έναρξη των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά έγινε ομαλά. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά και αναμένουμε τις προσλήψεις αναπληρωτών. Παράλληλα ολοκληρώσαμε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές».
Χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο για το θέμα των δυο διευθυντών σε δύο σχολεία, Ανηλίου και Μηλίνας, τα οποία είναι και τα μοναδικά που δεν έχουν κάποιο διευθυντή, και υπάρχει η διαδικασία της επιλογής από ενδιαφερόμενους.
Επίσης πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας κ. Κατσαρό ο οποίος έδωσε οδηγίες σε όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης πανελλαδικά.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως όλα τα σχολεία διαθέτουν διευθυντές, ενώ αναμένουμε από το υπουργείο τον ορισμό των νέων υποδιευθυντών, των εποπτών συμβούλων εκπαίδευσης, των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού».
Στα σχολεία αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες επισκευών από τον Δήμο Βόλου και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον και την έναρξη των μαθημάτων.
Από χθες το πρωί «καρφωμένοι» στον υπολογιστή βρίσκονταν πολλοί αδιόριστοι για να μάθουν, αν θα προσληφθούν ως αναπληρωτές. Πάντως, όσοι προσληφθούν, θα μάθουν σε ποιο σχολείο θα διδάσκουν, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στον Αλμυρό οι επίσημοι αγιασμοί

Στον Αλμυρό θα πραγματοποιηθούν οι αγιασμοί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ. στο 3 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και στις 9:30 π.μ. στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύζου Γεώργιου. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:45 στον προαύλιο χώρο των Επαγγελματικών Λυκείων και του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού.
Ακολούθως, και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

e-thessalia.gr