Οι πρώτες «καμπάνες» έπεσαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο φοιτητές για διατάραξη κοινής ησυχίας, με αφορμή φοιτητικό πάρτι που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Άναυρο.

Δύο 21χρονοι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών συνελήφθησαν η πρώτος δια διατάραξη και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε διατάραξη και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 μηνών αντίστοιχα με αναστολή.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας που είπε ότι μετά από καταγγελία περιοίκων στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα πήγε στο θεατράκι του Αναύρου περιπολικό, όπου διαπιστώθηκε ότι γινόταν πάρτι με συμμετοχή περίπου 300 νεαρών, οι αστυνομικοί έκριναν ότι δεν έπρεπε να επέμβουν για συστάσεις, για να μην οξυνθούν τα πνεύματα και επειδή καταναλώνονταν αλκοόλ και στις 6.30 το πρωί αφού ο ένας 21χρονος απομακρύνθηκε από το χώρο τον προσέγγισαν και τον συνέλαβαν, διότι πιο πριν έπαιζε μουσική.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό έγιναν πολλές καταγγελίες περιοίκων, διότι η περιοχή είναι κατοικημένη και κοντά βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, διότι είχε διαθέσει το αυτοκίνητό του για τη μεταφορά των μισθωμένων ηχείων του πάρτι και παραδέχτηκε ότι τα μετέφερε.

Στην απολογία του ο πρώτος φοιτητής, από την Αθήνα είπε ότι η οργάνωση του πάρτι δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έγινε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί δεν υπήρχαν χρήματα να πάμε σε άλλο χώρο, ενώ δεν γνώριζαν για τις καταγγελίες και δεν τους έγινε παρατήρηση να χαμηλώσουν την μουσική. Επίσης είπε ότι όταν είδαν το περιπολικό χαμήλωσαν την ένταση και ζήτησε συγνώμη από τους περίοικους και αν διαμαρτυρόταν κάποιος θα έκλειναν την μουσική.

Ο δεύτερος 21χρονος από τη Θεσσαλονίκη είπε ότι έμαθε για το πάρτι που διοργάνωναν οι τεταρτοετείς της σχολής και επειδή μένει μακριά από τον Άναυρο θα έπαιρνε αυτοκίνητο και επειδή δεν ήθελε να πιεί προσφέρθηκε να μεταφέρει τα ηχεία.

Ο ίδιος είπε ότι έφυγε από το πάρτι στις 3 τα ξημερώματα, άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε συμφοιτητές του και το πρωί τον κάλεσαν από την Αστυνομία να πάρει το αυτοκίνητο με τα ηχεία και να τα πάει εκεί, όπως και έκανε, για να συλληφθεί.

Ο εισαγγελέας έδρας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα ξαναγίνει πάρτι στην περιοχή, είπε στους δύο νεαρούς φοιτητές ότι η ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων που θέλουν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν, γιατί την επόμενη μέρα εργάζονται, ενώ δίπλα είναι το Νοσοκομείο και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ηχορύπανση, εδώ και πάνω από 12 μήνες.

Μάλιστα είπε ότι το θέμα με τα πάρτι έφτασε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που παρήγγειλε από την Εισαγγελία Βόλου να παρατηρεί την περιοχή και να αποτρέπει ανάλογες εκδηλώσεις.

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και την αναγνώριση του ελαφρυντικού της νεαρής ηλικίας, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε φυλάκιση 4 μηνών ο πρώτος και 3 μηνών ο δεύτερος με αναστολή και αποφάσισε τα δυο ηχεία που κατασχέθηκαν να αποδοθούν στον ιδιοκτήτης τους.

magnesianews.gr