Εκτός της ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το 4χρονο κορίτσι που το δάγκωσε τέσσερις φορές οχιά. Το κορίτσι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ανταποκρίνεται καλά στην φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται.

Το χρονικό
Το κοριτσάκι, όταν δέχθηκε το δάγκωμα, βρισκόταν με τη γιαγιά του στην εκκλησία του χωριού της στον Δήμο Ρήγα Φερραίου και έπαιζε. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Βόλου, από εκεί στο νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στις δύο πρώτες δόσεις του αντιοφικού ορού που της χορηγήθηκαν, αλλά, σύμφωνα με τους οικείους της, τώρα ο οργανισμός της έχει αρχίσει να το απορροφά.

Αλλεργική αντίδραση
«Επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά το πήγε στην εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη και να μην το πάει στην παιδική χαρά που έχει χορτάρια. Και βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό κάτι έσκυψε να πάρει και το δάγκωσε. Είπε ”γιαγιά κάτι με δάγκωσε’’ και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι μετά και έφυγε για το νοσοκομείο» είπε η θεία της 4χρονης, μιλώντας στο Mega.

«Έκατσε για 7 ώρες μέχρι τις 12 το βράδυ. Μετά τους έστειλαν στη Λάρισα. Η Λάρισα από εκεί κατευθείαν στη Θεσσαλονίκη και στο Ιπποκράτειο. Μίλησα με τον αδελφό μου, μου λένε ότι τους έκανε ενημέρωση ο γιατρός ότι είναι κάπως καλύτερα. Έχουν ξεκινήσει του δίνουν το φάρμακο, το αντίδοτο και το δέχεται σιγά σιγά ο οργανισμός. Οι γονείς δεν έχουν μπει μέσα, είναι στην εντατική. Η γιαγιά ήταν χάλια», συμπλήρωσε.

Πηγή: Έθνος