Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκεται η έκρηξη έξω από το νυχτερινό κέντρο Premiera στη συνοικία Παλαιών, στον Βόλο, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα της Δευτέρας.

Ευτυχώς, το κατάστημα ήταν κλειστό και την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κίνηση ή σταθμευμένα αυτοκίνητα στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στο νυχτερινό κέντρο, σε κατάστημα ρούχων που βρίσκεται απέναντι και σε διπλανή επιχείρηση σκαφών.

Ήδη τα υπολείμματα της έκρηξης έχουν σταλεί για ανάλυση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή προειδοποιητικό χτύπημα και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από δυναμίτιδα, καθώς ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε ακόμη και στο κέντρο του Βόλου, ενώ όσοι πήγαν στο σημείο τις πρώτες στιγμές φαίνεται να υποστηρίζουν ότι υπήρχε έντονη οσμή πυρίτιδας. Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι μετά την έκρηξη δεν ξέσπασε πυρκαγιά, κάτι που αποκλείει το ενδεχόμενο να πυροδοτήθηκαν γκαζάκια, τα οποία επίσης δεν κάνουν τόσο θόρυβο.

Η δυναμίτιδα φέρεται να έπεσε στον δρόμο μπροστά από το νυχτερινό κέντρο, πιθανόν από διερχόμενο όχημα και από το ωστικό κύμα της έκρηξης, έσπασε όσο η τζαμαρία του κέντρου διασκέδασης, όσο και του καταστήματος ρούχων, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία επεξεργάζεται βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο διακρίνονται δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο και περνώντας έριξαν από το κέντρο διασκέδασης την εκρηκτική ύλη.

Θα λειτουργήσει το Premiera

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οικογένεια του Premiera full of live ευχαριστεί τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα, για τα οποία δηλώνει σοκαρισμένη.

«Σε αυτά τα 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ουδέποτε η επιχείρηση ή οι εργαζόμενοι έχουν εμπλακεί σε έκνομες πράξεις, οι οποίες να δικαιολογούν τέτοιου είδους χτυπήματα. Τον πρώτο λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των αρχών», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η λειτουργία της επιχείρησης από αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου, συνεχίζεται κανονικά, ενώ από πλευράς μας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια όλων των παραβρισκόμενων στον χώρο, επισημαίνει η επιχείρηση.

magnesianews.gr