Από ιδιωτικά ασθενοφόρα και όχι από το ΕΚΑΒ θα γίνεται μέχρι το τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία η μεταφορά των ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία στα σπίτια τους.

Η αποσυμφόρηση του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων με ιδιωτικούς φορείς που θα αναλάβουν το έργο της διακομιδής.

Στη Λάρισα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ολοκλήρωσε τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία και χθες το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κατοχυρώσει σε γνωστή εταιρεία με ιδιωτικά ασθενοφόρα, που δραστηριοποιείται στον Βόλο και τη Λάρισα.

Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, με την ιδιωτική εταιρεία να καλείται να εξυπηρετήσει 12-15 διακομιδές κατά μέσο όρο ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΓΝΛ.

Ενεργή σύμβαση με την ίδια ιδιωτική εταιρεία έχει και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες στα Γενικά Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου το έργο των δευτερογενών διακομιδών θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών και δεν θα βαρύνει πλέον το ΕΚΑΒ.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Δ. Κατσανάκη, Ελευθερία)