Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί για όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για την τραγωδία στα Τέμπη κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αρχικά αναφέρθηκε στη μνήμη όσων χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών και στις οικογένειές τους.

"Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο για την απώλειά τους. Αλλά σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα.

Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Οι μάσκες έχουν πέσει.

Αν κάποιοι καθυστέρησαν είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017, 2018. Ούτε όμως τελείωσαν την σύμβαση ούτε την σταμάτησαν. Ενέπλεξαν το ελληνικό δημόσιο σε μία περιπέτεια.

Το είχαν καταστήσει υπαίτιο των καθυστερήσεων. Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη.

Κατηγορείτε εμένα για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξορισμού αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά.

Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο, να υποσκάπτεις θεσμούς. Νομίζετε ότι δεν πονάω όπως κάθε Έλληνας;"

Reader.gr