Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κατάδυση στα νερά της Αλοννήσου για μία 62χρονη γυναίκα σήμερα το πρωί, καθώς μετά από έντονη αδιαθεσία ανασύρθηκε στην στεριά χωρίς τις αισθήσεις της.

Το όνειρό της πραγματικότητα θέλησε να κάνει η 62χρονη Γαλλίδα που με τον σύζυγό της προτίμησε την Ελλάδα και το νησί της Αλοννήσου για τις διακοπές της. Η ίδια, βλέποντας τα πολλά δημοσιεύματα για τον καταδυτικό τουρισμό της Αλοννήσου, θέλησε να βουτήξει στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, ούσα, μάλιστα πιστοποιημένη δύτρια.

Η ίδια, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, επισκέφτηκαν καταδυτικό κέντρο του νησιού, ώστε να πραγματοποιήσουν κατάδυση. Παίρνοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και με τη συνοδεία πάντα του εκπαιδευτή και των βοηθών επισκέφτηκαν τη θαλάσσια περιοχή στον Ρουσούμ Γιαλό.

Η γυναίκα με θάρρος βούτηξε στα νερά του όρμου, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένιωσε σχετική αδιαθεσία και δεν μπόρεσε να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα την ώρα που ήταν στον βυθό της θάλασσας ενημέρωσε τον σύζυγό της ότι δεν νιώθει καλά, και εκείνος χωρίς να προλάβει να αντιδράσει την είδε να χάνει τις αισθήσεις της και να αναδύεται στην επιφάνεια.

Στο προσωπικό σήμανε συναγερμός. Οι υπάλληλοι του καταδυτικού κέντρου ειδοποίησαν άμεσα το λιμενικό και σε λίγα μόνο λεπτά έφτασαν στο σημείο περιπολικό όχημα του Λιμενικού από την ξηρά, και λιμενικό σκάφος, καθώς οι αυτοδύτες βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Το πλήρωμα του σκάφος ανέσυρε την 62χρονη γυναίκα προσπαθώντας να την επαναφέρουν στη ζωή. Στο σημείο έφτασε και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη γυναίκα και τη μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

taxydromos.gr